Felt Sensing: en ny måte å møte livstemaer på

Ofte møter vi temaer i livet, og vonde følelser og situasjoner, og smerte med å:

  • Analysere
  • Prøve å fikse
  • Overtale oss selv til å tenke, føle eller gjøre annerledes
  • Ignorere og overse
  • Bagatellisere
  • Etc.

De fleste av disse måtene kommer fra «tankene» og «hodet» når de er atskilt fra resten av deg: kroppen og følelsene. Og i mange sammenhenger kan dette være hjelpsomt, selvsagt. Ellers hadde vi ikke gjort det.

Samtidig kan det være slik at disse måtene å møte oss selv på kan føre til at det blir verre neste gang, f.eks. at jeg ikke tør prøve den nye sporten igjen, eller at det blir enda vanskeligere å overtale meg selv til å gå på jobbintervju neste gang, mv.

Så hva om det likevel fantes en annen måte? En hvor hodet og tankene spiller mer en birolle en liten stund. Hva om tankene kan brukes til å lytte innover, til kroppen, også?

Felt sensing gir deg mulighet til å tilbringe litt tid med, og virkelig føle, med åpen, varm nysgjerrighet: for eksempel klumpen i magen når jeg føler jeg har gjort noe galt, følelsen av overveldelse når jeg har sagt ja til for mange ting, redselen for å dumme meg ut når jeg skal snakke foran andre, uroen ved tanken på at flyet kan dette ned, o.l. på en måte som gjør at det åpner seg nye muligheter.

Fordi:

«Den blotte eksistensen av vonde følelser er bevis på at kroppen din vet hva som er galt og hva som er rett. Den må vite hva det ville være å føle det perfekte, ellers kunne den ikke vært i stand til å oppdrive en fornemmelse av feil» (Eugene Gendlin, mannen bak Focusing/Felt Sensing).

Gjennom å lytte til (som ikke betyr å adlyde!) de vonde følelsene, uten forutinntatthet, kan vi oppdage at de selv kan gi oss noe positivt, konstruktivt og mer «rett». Og da blir det neste som kommer, gjerne mer plass, mer pust, og ikke minst: mer deg

Lyst til å lære mer?

Kom på begynnerkurs i Felt Sensing og Medsensing våren 2019

Få en smakebit:

Gratis webseminar

Gratis 15-minutters samtale

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..