Veras livs- og arbeidserfaring

Jeg er født i 1978 og har en mastergrad i Rådgivning og terapeutisk kommunikasjon fra NTNU og Ulster University, samt en bachelor i pedagogikk og sosialantropologi. Jeg bor for øyeblikket i vakre Trondheim.

SAM_0108
Utsikt over bryggerekka fra «Gamle Bybro», Trondheim. Foto: Vera

Jeg jobber som universitetslektor i pedagogikk ved NTNU, hvor jeg blant annet underviser i rådgivning, pedagogikk og voksnes læring, både på bachelor-, master-, og videreutdanningsnivå. Jeg har også jobbet som veileder i Arbeids- og inkluderingsbransjen, og har en bistilling som studentlivsrådgiver i SiT Råd.

Mens jeg utdannet meg jobbet jeg også flere år i barnehager og i psykiatriske avdelinger. Du kan finne mer om min arbeidserfaring ved å sjekke LinkedIn Profilen min, eller ta en titt påCV’en min.

Jeg har alltid vært interessert i menneskets psyke og måter å være i verden på. Dermed har jeg vært aktiv i forskjellige typer selvutviklingskurs og lignende siden 1996. Dette inkluderer forskjellige typer helingsprosesser og arbeid med kroppen, meditasjon, fantasireiser og bevissthetsarbeid, bruk av kreativitet i selvutvikling, Kinesiologi og mer.

september2011 001.jpg
Foto: Hege Beate Skjelvan

Etter mange år med slike «alternative» måter å forsøke å forstå meg selv og andre, startet jeg på min akademiske vei i 2004. Dette resulterte i min Masteroppgave om berøring, i 2011, som baserer seg på Humanistisk-Eksistensialistisk tilnærming til rådgivning. Jeg benyttet Focusing som del av forskningsmetoden i oppgaven.

Jeg er glad i å lese akademiske, filosofiske og naturvitenskapelige arbeider, og har selv skrevet et kapittel om «Den levde kroppens plass i rådgivning» i boka «Rådgivningsvitenskap» sammen med kollegaer fra NTNU.

Jeg begynte å lære Focusing i 2009, og i 2018 ble jeg sertifisert som Focusinglærer. Det innebærer at jeg kan lære bort Focusing en til en og i grupper. Jeg tar også imot veisøkere til Focusing-sessions og til Focusingorientert rådgivning/veiledning.

Som veileder, rådgiver, underviser og Focusinglærer er jeg opptatt av å skape gode rom for læring og oppdagelser, individuelt og i grupper.

36484947_1905083389512835_1297097994750918656_n
Foto: Lise Brissach

Jeg er også glad i å klatre (også i trær), reise, musikk, være tante, og gå i naturen, så vel som generelt å undre meg over livet, Focusing og måter å være en person i møte med en annen person, i alle deler av livet.

I august 2018 endret jeg navnet mitt (tidligere Rabben Teigen). Jeg kalte meg opp etter mine besteforeldre, og heter nå Vera Rolfine Fryd Lyngmo.