Veras livs- og arbeidserfaring

Jeg er født i 1978 og har en bachelor i pedagogikk og sosialantropologi, samt en mastergrad i Rådgivning og terapeutisk kommunikasjon fra NTNU og Ulster University. Jeg bor for øyeblikket i vakre Trondheim.

SAM_0108
View from «Gamle Bybro», Trondheim. Photographer: Vera

Jeg har alltid vært interessert i menneskets psyke og måter å være i verden på. Dermed har jeg vært aktiv i forskjellige typer selvutviklingskurses siden 1996. Dette inkluderer forskjellige typer helingsprosesser og arbeid med kroppen, meditasjon, fantasireiser og bevissthetsarbeid, bruk av kreativitet i selvutvikling, Kinesiologi og mer.

 

september2011 001.jpg
Photographer: Hege Beate Skjelvan

Etter mange år ov slike «alternative måter å forsøke å forstå meg selv og andre, startet jeg på min akademiske vei i 2004. Dette resulterte i min my Masteroppgave om berøring, i 2011. Denne baserer seg på  Humanistisk-Eksistensialistisk tilnærming Jegtilrådgivning, ogbenytter Focusing som del av forskningsmetoden.

Mens jeg utdannet meg jobbet jeg flere år i barnehager og i psykiatriske avdelinger. Jeg har senere undervist i rådgivning på NTNU, og har vært veileder i Arbeids- og inkluderingsbransjen. Du kan også finne mer om min arbeidserfaring ved å sjekke  LinkedIn Profilen min, eller se på CV’en min.

Jeg er glad i å lese akademiske, filosofiske og naturvitenskapelige arbeider, og har selv skrevet et kapittel om  «Den levde kroppens plass i rådgivning» sammen med noen kollegaer fra NTNU. Jeg ønsker å skrive og publisere mer med tiden.

Tidlig i 20-årene oppsto en visjon om å ha mitt eget firma og gi egne kurs i fremtiden, jeg så for meg at det ville skje sånn ca. ved 45 års alder. Jeg har nå begynt på realiseringen av denne planen, ved blant annet å starte Grounded Space Focusing.

Jeg er opptatt av å skape gode rom for læring og oppdagelser, både individuelt og i kurssammenheng, både for meg selv som veileder eller underviser, og for de som kommer til sessions eller kurs.

36484947_1905083389512835_1297097994750918656_n
Photographer: Lise Brissach

Jeg er også glad i å klatre (også i trær), reise, musikk, være tante, og gå i naturen, så vel som generelt å undre meg over livet, Focusing og måter å være en person i møte med en annen person, i alle deler av livet.

I august 2018 endret jeg navnet mitt (tidligere Rabben Teigen). Jeg kalte meg opp etter mine besteforeldre, og heter nå Vera Rolfine Fryd Lyngmo.